Újabb RBL-ek Anubison.

Új RBL-eket állítottam be Anubison. Az oldalt is belinkelt oldalon levő információk irányában indulva (túl körülményes fogalmazás) belőttem egy pár blacklistet, amitől természetesen a spamek arányának visszaszorulását várom.

Továbbra is a false positive-ek minimális szinten tartása a cél, vagyis az, hogy az ügyfelek mindenképpen megkapják a legitim emailjeiket, még ha ezért pár spamet dodzsolni is kell.

Ha mégis tudsz olyan esetről, hogy egy neked címzett email visszapattant az egyik blacklisten (erről a levél feladója részletes információt kap a hibaüzenetben), küldj nekem feladót és körülbelüli dátumot, hogy kiszűrhessem, melyik lista rosszalkodott.
Az pedig, hogy ezzel mennyi spamet szűrünk ki, nagyon hamar tapasztalati úton fog kiderülni.

(Update: RBL-alapú szűrés persze eddig is volt Anubison. Egy durva adat: a bejövő mail-forgalom 54%-át RBL alapján eleve eldobjuk. (Ez tény, napi kimutatásom van róla.) Ha azt asszumptáljuk, hogy a maradék bejövő mail 70%-a spam (ez valószínűleg alsó becslés, nálam pl. sokkal több), akkor az Anubison átmenő teljes levelezőforgalom 86,2%-a spam!)

2 hozzászólás “Újabb RBL-ek Anubison.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.