Temetkezés, köztisztviselés.

A Budapesti Temetkezési Rt. egyébként, a részvénytársaság mivolta által sugallt jogviszony ellenére olyasféle fővárosi közszolgáltató, mint a Gázművek, vagy az Elmű. Ennek megfelelően a Vállalat folyosóin ügyet intézve tapasztalhatod a közszolgáltató minden baját: a kollektíva 80%-a dohányzik, és kávézik a folyosón, hangsúlyozva, hogy mennyi dolga van. Cserébe a cég SAP-n futtatja a temetések adminisztrálását, amit nevezhetnénk professzionálisnak is, ha pl. kihasználnák a soktízmillió forintos integrált vállalatirányítási rendszer előnyeit, és pl. nem ugyanahhoz az ügyintézőhöz kéne minden egyes alkalommal visszamenni, hanem (irgalom) bármelyikhez. Adott esetben ez neki -1 kávé, nekem -1/2 óra várakozás.
Érdekes tapasztalat, valahol persze megérted, miért kerül ma ennyibe (amennyibe: terembérlet egy órára 80 esszeh, haladós?) egy temetés: fenn kell tartani a monstrumot. Árajánlatot nem adunk ki, mert akkor “átmegy a konkurenciához és sose látjuk újra” (welcome to the competitive market, bitches), de persze minden ásócsapásért számlázunk.

A kegyelet nagy biznisz.

3 hozzászólás “Temetkezés, köztisztviselés.” bejegyzéshez

  1. Szerintem a Tem. zRt. éppen azért (z)Rt., hogy alkalmazottai ne köztisztviseljenek, még csak ne is közalkalmazottkodjanak. Holott valószínűleg egyetlen tulajdonosa Állam Bácsi, de így az állami szemétkedést versenyszférának lehet álcázni.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.