Fun facts @ Yoneked.

Tegnap felhívott a Datanet és megkérdezte, hogy milyen modemem van. Ezt persze egyrészt honnan tudnám (képzeld el, hogy te vagy Átlag Áron: miért kéne tudnod, hogy a szolgáltatási pont előtt, szolgáltató oldal felől milyen eszköz van?), de véletlenül kizárásos alapon tudtam, hogy Huawei (?), mert nem D-Link.

Kiderült ugyanis, hogy a sávszélesség-emelést ezek a kis fehér modemek nem bírják, egyszerre megmagyarázva a korábbi leszakadásos-sebességes paráimat, a packet lossokat, és a mostani jelenséget, hogy ha elkezdek feltölteni a netre, akkor egyből leszakadunk.

A lényeg: az ilyen modemet a Duna Plazaban díjmentesen cserélik, és utána Highspeed Heaven! Mindesetre a szememben ez jó pont Datanetéknek: ügyfél lévén elvárhatnám, hogy teszteljék a hardvert egy sávszélesség-emelés előtt, de realista lévén ezt nem várom el. Az viszont pozitív, hogy utána belátják a hibát.

6 hozzászólás “Fun facts @ Yoneked.” bejegyzéshez

  1. asszem az a neve, hogy Huawei, de a lényeg, hogy a Datanet kétféle modemet használ: D-Linket (D-Link kinézete van, szürke-kék), és ezt a Huawei-t, ami tök fehér.

  2. Nekem a D-Link van. Most ellenőriztem, s már 6,5 a letöltés az igért 8-ból. :-) Eddig csak 5 volt, modjuk már az is előrelépés volt.

  3. hehe épp akartam javasolni hogy kobakkal nézzétek össze hogy mitek van, egymás után van a két post az rss olvasómban :)

    btw néhány nyalás a chellonak: ők mindig tudják hogy milyen hardverem van és azt is hogy az a következő sebességnövelést bírja-e vagy sem és jönnek, maguktól, cserélik, ésígytovább.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.