Megúsztam a pénteket.

Pedig ma autóztam: reggel Törökbálint fele (10-től meeting) hallgattam a rádióban, ahogy a blokádolók és a rendőrök kergették egymást. Erzsébet-híd, Lánchíd, Rakpart, Astoria, azt kell mondjam, hogy a céloktól és a véleményemtől függetlenül nagyon ügyes szervezés volt, tanulnak a srácok. Amit még most is hiányolok bennük, az az oszlatásra adott válasz, illetve az ezzel kapcsolatos kreativitás: ha valaki engedély nélkül le akar zárni egy várost, arra nagyon sok kreatív mód létezik! A villamos elé állás és a buszkerék leeresztésének kísérlete most még ügyetlen volt, de már megcsillant valami. A blokád remek szervezése után legközelebb a további ötleteket kell papírra vetni. (De ötleteket nem adok.)

Visszafele pedig (12-től meeting, ráadásul a Ferenciek tere és az Astoria között) már remekül járható volt a város, bár a déli hírek hallatán (miszerint megint gyülekeznek) gyorsan beálltam az Erzsébet hídi mélygarázsba és inkább gyalog mentem tovább, ki tudja. De semmi.

Egy gondolat “Megúsztam a pénteket.” bejegyzéshez

  1. Én a Köztársaság felől mentem és a Szövetség utcába akartam behajtani, de egy rendőrautó állt ott szemben villogva, így inkább a Keleti felé vettem az irányt. Amikor ráhajtottam a Rákóczira, bekapcsoltam a rádiót, ahol az első mondat így hangzott: “…a Blaha és a Keleti között gyülekeznek a rendőrök, lehetőleg mindenki kerülje el ezt a szakaszt…”. :-) Tudok jókor jó helyen lenni. De nem volt semmi, simán ki tudtam menni a Kerepesin, bár tényleg sok rendőrök hemzsegtek arrafelé. :-)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.