Nintendo DS tartósteszt.

Marci legújabb szerzeménye egy Nintendo DS, a jelenleg legjobb portábilis játékeszköz. Természetesen 3 napon belül Linuxot futtatott rajta, úgyhogy — mivel engem nagyon is foglalkoztat a DS-beszerzés gondolata — megkértem, dokumentálja le nekem az első lépéseit a kütyün. A Tovább után tehát Nintendo tartósteszt-vagymi (igazából tartósteszt majd akkor lesz, amikor megírja a többi tapasztalatot) első lépései, írta Lippai Marcell műve.

Nintendo DS

Amikor előszőr elindítottam az R4DS-t nem talált valami rendszerfájlt. Kiderült, hogy a microSD kártyára rá kellett volna rakni a menü szoftverét. Ezt a kártyához adott help disc-ről rátehettem volna, de azt sikeresen elvesztettem. Nem tudtam elképzelni, hogy miért nincs magán a SLOT-1 kártyán a firmware. Ennek egyszerű oka, hogy így könnyen lehet frissíteni azt. Szerencsémre a legújabb firmwaret le tudtam tölteni az R4DS hivatalos oldaláról.

Az R4DS indításánál 3 gombot tudunk megérinteni: játékok, multimédia, SLOT-2 kártya bootolása. Elsővel a .nds kiterjesztésű programokat indíthatunk el, a másodikkal .dpg videókat és mp3-at tudunk lejátszani. Én a multimédia részt nem használom, mert a játékok elég sok helyet foglalnak és nem férnek el még videók is.
DS

Jöjjenek az alkalmázások:

DSLinux
A neve mindent elárul. Ha bekonfigoljuk a wifit, netezhetünk a retawq text-based böngészővel, levelezhetünk, chatelhetünk, kapcsolódhatunk távoli számítógépre SSH-val vagy FTP-n keresztül tölthetünk fel fájlokat weboldalunkra. Nem teszteltem minden feature-t, mert sokukhoz extra ram kell, és nem akartam annyit bogarászni a helpjében.

DSOrganize
Egy sokoldalú progi, van benne: naptár, szervező, fájlböngésző, IRC kliens, netböngésző és lehet vele rajzolni. Továbbá be lehet vele állítani a DS firmware wifi profiljait.

DSAIM
Egy AIM és ICQ kliens.

Beup
MSN kliens.

Játékok:

LemmingsDS (open-source)
Egy ingyenes Lemmings. 292 pályát tartalmaz, az eredeti amiga lemmingsekből, valamint akár magunk is készíthetünk. Irányítása egyszerű, mivel csak megérintjük a stylussal a képességet, majd a kívánt lemminget.

Mario&Luigi
Egy aranyos kalandjáték. A címében szereplő két emberkével kell ugrálni, gombákat és más ellenségeket likvidálni. A játék folyamán Baby Mario és Baby Luigi és csatlkakozik hozzánk.

Nintendogs
A DS (majdnem) összes képességét kihasználó játék. Kutyáinkat szólithatjuk nevükön miután megtanulták azt, és vezényelhetjük őket a mikrofonba “üvöltve”. Vásárolhatunk nekik játékokat, például frizbit, amiből bajnokság is van. Ha koszosak a jószágok, megfürdethetjük őket. És persze néha sétálni is el kell menni velük.

Metroid Prime Hunter
Egy 3D-s lövöldözős játék. Érdekessége, hgy a célkeresztet a stylussal írányítjuk. A neten játszhatunk Deathmatch-t másokkal. Nekem az eddigi rekordom neten -5 pont (5 öngyilkosság).

2 hozzászólás “Nintendo DS tartósteszt.” bejegyzéshez

  1. És az irányítása milyen? Szal például msnt mennyire tolod rajta? Works like charm?

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.