Deezer.com, magyarul is.

Röviden: a Deezer (magyarul is elérhető) azt állítja magáról, hogy legálisan szolgáltathat zenét a felhasználóknak, ingyen, egy Flashes felületen. (A választék is meglehetősen nagy, nálam most Allison Krauss szól.)

A sajtóközlemény szerint ezt úgy tehetik, hogy megállapodtak a RIAA francia megfelelőjével (a Deezer Franciaországban bejegyzett cég), hogy a reklámbevételek egy részét visszajuttatják hozzájuk, és ezzel a francia törvények szerint legális szolgáltatást tudtak megvalósítani.

A probléma persze (ami miatt pl. az Universal rinyál) az, hogy ami a francia törvények szerint legális (és a Deezer-re ez vonatkozik: ott van bejegyezve, onat szolgáltat), azt az egész világon hallgathatják. Érdekes lesz látni, hogy csap össze a globális zeneipari érdek egy lokálisan teljesen legális (lokál legál) szolgáltatással. És persze hogy mi lesz a vége.

(Ez pl. azt is jelenthetné, hogy ha én meg tudok állapodni az Artisjussal itthon (sose), hogy legálisan letölthetővé teszek zenét-filmet, akkor, mivel Magyarországon szolgáltatok és itt vagyok bejegyezve, van egy legális letöltőszolgáltatásom, amit az egész világon használni lehet. Durva. A zeneipart a saját dildójával raknánk meg.)

Azon pedig dolgozom még kicsit, hogy hogy tudok jó minőségű mp3-mat kinyerni magamnak a Deezerből.

4 hozzászólás “Deezer.com, magyarul is.” bejegyzéshez

  1. ez igen jó oldal, thx for teh link.

    amellett az is érdekelne ha sikerül megtalálnod az mp3 kinyerés módját ;)

  2. Megtcpdumpoltam. Kicit komolyabb reverse engineeringet igényel a dolog mint az a tíz perc, amit rászántam. Nem kizárható, hogy van benne valamiféle kriptó, ami nehézzé (de nem lehetetlenné) teszi a dolgot, de ha nincs, akkor szerintem néhány napos munkával összedobható letőtike program hozzá.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.