Nyóc meg a tizenkettő.

Kedves Szülök!

Szomorú okból fordulok hozzátok!
A mai napon (szerdán) iskola után 12 órakor a Városmajori parkban 5-6 tizenéves gyerek “megtámadta” […]t és […]t. Szerencsére semmi bajuk nem történt, a lelki sérülést leszámítva (ami nem kis dolog!!!), csak […] mobilját vették el. Azzal fenyegetőztek, hogy kés van náluk, ezt nem tudjuk, mert elő nem vették, de […] megijedt. a
rendőrség szerint mostanában többször előfordult hasonló a parkban, de mivel az elkövető nem volt még 14 éves, nem büntethető, így elengedték.
Kérlek benneteket, ne engedjétek gyermekeiteket egyedül még napközben sem a parkba!
(…)

Köszönettel:
[…] ([…] anyukája)

14 hozzászólás “Nyóc meg a tizenkettő.” bejegyzéshez

  1. Ez hülyeség szerintem.

    Tanuljon meg magára vigyázni. Mobil meg nem kell neki.

  2. ezt ugye most nem mondtad komolyan. keresem a szmájlit.

    tehát azt javaslod, hogy a két tizenéves gyerek kezdjen el keménykedni az 5-6 hasonkorú keménycsávóval szemben? fyi, a Városmajorban nem szakmunkásokat képeznek, ez iten a jövő értelmisége. valamint szerintem te is összecsokizod a nacit, ha 5-6 korodbeli csávó kevéssé udvariasan elkéri a telefonodat.

  3. Kedves Szülők! Kapjátokel Ti ezeket a gyerekeket ,menjetek utánuk a gyámügyön, a kerületi Gyerekjóléti Szolgálaton és valamint a kerületi Nevelési Tanácsadóban, területileg illetékes Gyermek Ideggondozóban vagy Szakrendelésen. Valamint és legfőképpen ismerkedjetek meg velük, az utána következők kezdődjenek el innen.
    Kedves Szülők és környékbeli iskolák!
    Szervezzetek a nagyobbakból védő-óvó hálót az iskolák köré. Hívjatok tanácsért olyan szakembert, aki ismeri az agresszió kezelő tréninget- lánynevén békítő programot, fogjatok össze és vezessétek be az iskolátokban.
    Ha mi nem tesszük, más nem teszi helyettünk.
    Nem kéne a büntethetőség idejét bevárni.
    Valamint a pokol földre költözését sem.

  4. Lipi, nem, hanem azt hogy ezeket a szituációkat jobb, ha megtanulja kezelni a gyerek, és nem az az adekvát reakció, hogy ne engedjük utcára.

    De az pl lehetne, hogy ne legyen nála érték, vagy ha igen, akkor adja oda. Ha meg rendszeres lesz az jó, el lehet kapni a srácokat.

    Nem hiszem, hogy új jelenségről lenne szó egyébként, max régebben nem mobilt volt érdemes elvenni, hanem pl drága radírt.

  5. a tizenkettőben nem volt régen ilyen. (amikor én arra mozogtam.)
    és persze, tanuljon meg a gyerek krav magázódni, de annak is egy fontos eleme, hogy ha nem érdemes, ne harcolj.

  6. volt a városmajor környékén az elmúlt évben minden, talán csak robbantás nem. a budai oldal nyugalma mítosz. a hét/nyolc/kilencker gettó volta szintén mítosz. szvsz.

  7. Neked legyen rendszeres, NagyGa1! Jó, drukkolok, utána kapják el őket. De nálunk ne forduljon elő! Majd igyekszünk.

  8. Atty, nem írom le mégegyszer amit gondolok, ha félre akarod érteni, ám legyen.

  9. NagyGa1,
    Nem, régen nem volt ilyen. Vagyis régebben nem ilyen volt. Csúnyán néztek, add ide a mecsbokszod, talán még fenyegetőzés is volt. De nem támadták meg egymást késsel, mert féltek, hogy a szomszéd bácsitól akkora kurva nagy fülest kapnak, hogy beszarnak. Ma nem félnek, mert tudják, hogy nekik kéremszépen jogaik vannak, meg különben sem büntethetők, mert még kicsik. Ma az a menő és vagány csávó, aki nagyobb és több késsel, esetleg pisztollyal mászkál, meg agresszívebb a családja.

    És nem, nem krimiből néztem sokat, hanem pedagógusok között élek. :-(

    Az meg hülyeség, hogy a gyerek védje meg magát, mert késsel szemben nem tudja megvédeni, főleg, ha meggondolatlanul vagy poénból használják is ellene. Ugye nem gondolod, hogy “oké, megszúrták, meghalt, de tanult belőle.”? Az is hülyeség, hogy ne hordjon mobilt, mert akkor a cipőjét/kabátját veszik el. Értéktől függetlenül, heccből. Azt se hordjon?

    Ez kurvára valós probléma. :-(

  10. drojid: Dehogy nem volt ilyen régen, velem is megtörtént, kb 15-20 éve. Szintén Budán, a Vérmezőn építettem hóembert, egyedül, amikor egyszer csak 3 fiú, nagyjából 10-11 évesek lehettek, és rámfogtak egy zsebkést, hogy akkor én most adjam oda a pénztárcámat, mivel az nem volt, a kabátomat. Dehogy adtam, futottam, ahogy bírtam, el is csúsztam a hóban, de még így se értek utol. A szívem 1 órán keresztül a torkomban dobogott. Lehet, hogy nem ezt értetted “régen” alatt.

  11. Budán is sajnos már régóta van ilyen, konkrétan a Városmajor évek óta “problémás” terület. Sokkal a Vérmező sincs lemaradva, elég arra az egyetemista lányra gondolni, akit pár éve egy téli estén román (állampolgárságú), a Vérmezőn “lakó” vendégmunkások akartak kirabolni, s mivel nem volt nála pénz, ezért megerőszakolták helyette. Mindezt úgy, hogy a Vérmező egyik oldalán az I. kerületi rendőrkapitányság van, a másikon meg a XII. kerületi.

    Érdekes, hogy amikor a 80-as években kölyök voltam, akkor volt arra pénz, hogy a rendőrök akár éjjel is bekapcsolt reflektorú kocsival cirkáljanak egyet-egyet a Vérmezőn és minimum igazoltassák a csöveseket. Ilyen mostanság miért nincs vajh?

  12. Adi, én spec. szoktam (ritkán) látni a Vérmezőn átautózó rendőröket éjszaka. (ezek szerint te majdnem-szomszéd vagy? :))

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.