UPC logo.

lilyWill már megtalálta magának az új UPC logot, és bár a kommentek között annyiban igazam volt, hogy ez nem egy internetszolgáltató-logo, a pontos ipart (gázra tippeltem) nem találtam el, és ő se (ő meg olajra). A választ Jul design-könyve adta, aminek a fedlapján az itt jobb oldalt látható kép szerepel.

Nem kellett nagy keresgélés, hogy megtaláljam mi ez: a neve Lily.MGX, egy design termék (lámpa, konkrétan), a Materialise.MGX gyártja, Janne Kyttanen tervezte, 2005-ben Red Dot díjat nyert.

Sötétben így néz ki:

lily

A UPC logo meg így néz ki:

Nem pont ugyanaz, de talán valami ihletet meríthetett a logo tervezője a lámpából. Will, mit gondolsz?

4 hozzászólás “UPC logo.” bejegyzéshez

  1. Tok jo. A Will nevu arcnak gratula, gyors volt. De viszont ki nem szarja le :D, hadd lopjanak vegso soron midenben lehet hasonlot keresni. Szerintem ha elegge nekiveselkednel tutko talalnal egy min. 100 eves rajzot/tervet/akarmi-szalamit hasonlo karakterekkel, vagy akar mar az osember is veshetett lehet egy hasonlo cuccot a mammmmut melle a “szoba” falara a barlangjaba.

    Amugy tok veletlenul mikozben az ugyfelszolgalat nyitvatartasat kerestem kb. 2 oraja, en is belefutottam ebbe a szep logoba, megsem ihletett meg. Oh yeah…

    a css naked daynek legalabb van valami ertelme, de ennek..

  2. Ez a logó szerintem az articsóka nevű zöldségről lett koppintva, csak átszínezték :) Ami viszont igazán meglepő, hogy ilyen-olyan véletlenek folytán botlik bele mindenki, tekintve, hogy arculatváltást mint olyat elfelejtették kommunikálni. Szerintem a UPC most éppen stratégiai hibát követ el a kommunikációjában, aminek meglesz majd a böjtje…

  3. Szerintem akkor is Helvetica. :)

    Jó találat amúgy ez a tobozféleség is.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.