Gyorshajtásért kiszabták.

Az Index cikkéről eszembe jut a saját gyorshajtásom története: 50 helyett 147 km/h (tök kihalt) belterületen, Lengyelország legészakkeletibb területe, Olecko környékén, legénybúcsúra sietve. In retrospective nem vagyok rá büszke, “you’re master today,” utalt a sebességemre a traffipaxos rendőr, én meg otthagytam az összes Zlotymat. Nem lefizetés, bírság: a Zlotyjaim asszem (de majd megnézem a cetlit) 67 km/h-ra voltak elegendők. (Pedig sejtem, hogy az az északkeleti rész kb. Lengyelország BAZ megyéje.)

Valaki meg szóljon már az Indexnél dolgozó (gondolom) Maces kollegáknak, hogy 2008 van, és már nem divat hullámos ő-ket (“õ”) használni. Unicode, m.f., do you use it?

2 hozzászólás “Gyorshajtásért kiszabták.” bejegyzéshez

  1. Az elmúlt években kb 100x szóltam nekik. Válaszra sem méltattak…

  2. Az a baj, hogy mindenki rögtön arra gondol, hogy nahát, aki 220-szal megy az M7-esen, az kapja is meg a büntetését rendesen! De százalékosan sokkal durvább szabályszegés, ha mondjuk Piliscsaba, vagy Vác, vagy Fót, vagy még ezer más település külterületén (ahol az idegtépő 50-60-as korlátozások szoknak váltakozni) mész 90-100-akat, aminél kevesebbel egyszerűen képtelenség menni, mert megölnek érte a helyiek. És igazuk is van, mert mégis mi a fasz történhet, balról jobbról erdősáv, vagy maximum egy-egy tüzép, nem lehet úgy leélni egy életet, hogy sosem rakod ötösbe a váltót. Én a magam részéről az előzni tilos, meg az oldalról becsatlakozó útra figyelmeztető táblát sokkal fontosabbnak tartom, mert ezek figyelmenkívül hagyásával szinte biztos a halál a balesetnél, és többnyire nem a vétkes hal meg, hanem a lassan felkanyarodó, vagy lekanyarodni vágyó sofőr oldalába jön a szabálysértő.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.