Fekete Sárkány update.

Reggel hívott a biztosító, hogy utalnák, a pénzt. In fact, már rég utalták volna (mintha 2 hónapja ők kergetnének engem, hogy “heló, hadd utaljunk már!”), ha meglenne az önkormányzattól a forgalomból kivonás igazolása, de nincs meg. Ez a mozzanat eddig nem volt meg, emlékeim szerint talán egészen konkrétan is rákérdeztünk (én is, Jul is), hogy akkor a rendőrségi papírok elküldésével (személyes bevitelével) akkor minden megvan amire szükségük van akkor? Szóval itt van a következő próbatétel.

Be is slattyogtam az önkormányzásba a rendőrségi felfüggesztő határozat második eredetijével, ahol megtudtam, hogy mit sem ér ez így magában, hiszen a bank (lízingcég) nem küldte át nekik az autó törzskönyvét, anélkül meg ugye. Ismeretlen mozzanat II., tudomásom szerint a biztosító intézi a lízingcéggel a papírmunkát, hiszen a pénz is közvetlenül nekik megy majd, és ők uta(Mondjak valamit? A jelen postban szereplő három hivatal közlgatnak nekem vissza maradékot. (És persze leírva nincs, de emlékeim szerint erre is rákérdeztünk: “tehát akkor azon kívül, hogy kikérem a lízingszerződésemet [megvolt] és bejelentem nekik, hogy ellopták az autot és a biztosító majd keresi őket [megvolt], nem kell a lízingcéggel szöttyögnöm?”) Miért is adná ki a lízingcég bemondásra a törzskönyvet nekem, az adósnak? Nem is szórakoztam ezzel eddig — hiba volt. (Lehet, hogy ez is egy ilyen csukafogta rókázós helyzet lesz? Hogy a biztosító nem intézkedik addig, amíg nincs forgalomból kivonás, ami viszont nincs addig, amíg nem itézkedik a lízingcég, ami viszont nem intézkedik addig, amíg a biztosító, ami viszont nem intézkedik, lásd a mondat eleje. Mint a Gázművek.)

Most tehát felváltva hívom a biztosítót és a lízingcéget (auto redial funkció jól jön), de persze délután 4 után (főleg hétfőn, főleg júlusban) mindkét helyen már felkészülés van az ojjektum elhagyására, az egyre csöndesebb irodát csak a kézből kiejtett tollak zaja veri fel egyszer-egyszer.

A biztosítási összeg egyébként egész tűrhető, kicsit kevesebb, mint az Eurotax, de nem sokkal.

2 hozzászólás “Fekete Sárkány update.” bejegyzéshez

  1. ez a rókafogta csuka-helyzet akkor is megvan, ha üzembentartót szeretnél változtatni. mert azt addig nem lehet, amig az új üzembentartó nem köt az autóra kötelezőt. de azt addig nem lehet, amíg nincs egy forgalmi, amibe be lenne írva üzembentartónak. röhej. úgyhogy nekem pl más az üzembentartó, de a forgalmiban ennek nincs nyoma. nem érdekel. a f*szom sem fog rohangálni a különböző “hivatalok” kedvéért :)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.