A Fekete Sárkány hivatalosan is múltidő.

Végre, végre, végre.

Ma reggel végre kivonattuk a forgalomból a Fekete Sárkányt. A procedúra 3 órát vett igénybe (nem számolva a korábbi sikertelen próbálkozásokat), ebből 1 óra volt az ügyfélszolgálat ajtaja előtti sorbanállás, reggel 7-től 8-ig (akkor nyit). Vicces érzés, ilyen lehetett a 80-as években káeurópaiként átruccanni mondjuk olaszba, vagy akár itthon is, mondjuk sorbanállni az első meki előtt: a mellettünk elbringázó turisták érdeklődve pislogtak, hogy vajon mit osztanak itt a csokker magyaroknak, amiért ennyire megéri sorban állni. Egy kontinenssel arrébb iPhone-ért állnak sorba az emberek, itt meg azért, hogy a sok kilós autólopási paksamétára végre pont kerüljön — ezt fel lehetne sorolni egy “mi a különbség az USA és Magyarország között” listában.

Most már csak el kell faxolni a biztosítónak, hogy ki vagyunk vonva a forgalomból, és újra beindul a láncreakció, aminek a végén valahol (valahol!) pénz üti a markunkat. Lassan elkezdhetjük összeállítani az új autó konfigját, ha nem döntünk közben úgy, hogy egy újabb lopásra kárhoztatott autót minek megvenni.

4 hozzászólás “A Fekete Sárkány hivatalosan is múltidő.” bejegyzéshez

 1. A sorban állás, bár látszólag hungarikum ( pl. banánért, narancsért mondjuk télapus, karácsony előtt, LEGOért- mond ez Neked valamit esetleg? stbstb hosszú a sor), ámde idézzük fel az általam oly nagyon NEM kedvelt Mr.Beant a leértékeléskor sorban álló, ülő, fekvő népekkel…hm.

 2. Vegyél egy 5 éves használtat magánszemélytől. Szakértővel kell megnézetni és az sem árt, ha leinformálható a tulaj (iwiw néha csodákra képes).
  Új autó, pláne egy sárkány biztos pénzkidobás.
  Másfél-kétszer annyiért veszed, mint a használtat, felesleges extrákra szórod a pénzt + fizeted a biztosítást mert persze részletre veszed.

  Kiszámoltam mindent figyelembe véve (benzin, kötelező, adó, szervíz, értékcsökkenés) nekem 40 Ft-ba került minden km. (3 év, kb 35.000 km). Új autónál ugyanez 65 Ft körül lenne.

  Lehet hogy valakinek az “új autó élmény” megér évi 3-4 kilót. Én meg ebből a pénzből elmegyek kétszer nyaralni…

 3. Vegyél te is Dinnyésmercit, Lipi. ;D Fél milla körül lehet kapni jót, ha 25 évesnél idősebb, akkor fillérekért van rá a biztosítás, súlyadó, és sokkal megbízhatóbb, mint egy 4-5 éves “mai” autó. ;)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.