EP választások (#epi09).

Címszavakban:

  • MSZP+SZDSZ: este 11 körüli állapot szerint összesen kevesebb, mint 20%, ami epic fail. Cserébe borítékolható, hogy a Fidesz meg a Jobbik egymásnak ugrik (mint a jobboldalon mindig mindenki), úgyhogy a hazai választásokra akár javulhat is a helyzet a kormánypártok szemszögéből.
  • LMP: 2,6%, ami mondjuk helyet nem eredményezett, de ezzel a LMP rávert a SZDSZ-re majd’ fél százalékot — pwned!
  • A Kalózpárt Svédországban beszedett 7%-ot, és ezzel 1 helye biztosan van, de lehet, hogy 2 is. Nyilvánvaló, hogy Tibiéknek is (Humanista Párt) torrentoldalt kéne ezen a ponton indítani, amit aztán jól beperel a kizsákmányoló zeneipar (által mozgatott jogi gépezet), és máris pattan +5%. Persze ehhez kell egy olyan nyílt és a jogaival tisztában levő nemzet, mint a svéd — na ez nem adott. Viccet félretéve örvendetes, hogy lett egy párt az EU parlamentben, aki vágja a mi világunkkal kapcsolatos témákat és talán kicsit feljebb húzza az általános tudásszintet is, vagy legalábbis megindul egy folyamat — emlékeztek még, amikor a halászati bizottságon akarták átverni a szoftverszabadalmas direktívát?

Update: Kalózpárt: 2 hely!

3 hozzászólás “EP választások (#epi09).” bejegyzéshez

  1. köszi, látom. érdekes, mert a SURBL-t közvetlenül megkérdezve semmi baj nincs a domainnel, úgyhogy a bit.ly kicsit túlteljesít :(

  2. 18 évvel ezelőtt már megmondta professzorom, hogy gyözzőn a jobbik, most már borítékolhatja is…

    (sakkversenyen voltam döntős :-P)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.