Ubuntu Kaotic Kooch (aka. Karmic Koala) upgrade vs. MSI Wind.

Előrebocsátom, hogy 2 gépből 1-en gond nélkül frissült az Ubuntu Jerky Jizz-ről Kaotic Kooch-ra. A Wind viszont úgyjárt, ami végül egy Netbook Remix installba torkollt — ami szintén nem működik rendesen. (“Rendesen”, meaning out of the box, dirt hackek és workaroundok nélkül. És természetesen “egyelőre”, mert gondolom, hogy azért így release után majd’ 1 hónappal azért csak kijavítják már.)

Az alábbi bugreport összefoglalja a frusztrációt: nem működik -> leszarják -> többen szólnak, hogy nem működik -> leszarják, de be is szólnak, hogy miért reportolják ennyien -> kiadnak egy fixet -> ami nem működik -> de azért a ticketet lezárják -> stb. (Legyünk igazságosak: látszik a nyílt fejlesztési modell előnye is: a kommentek között szép számmal vannak workaround megoldások, az is lehet, hogy valaki márbeposztolta a végleges megoldást a nem-a-helyzet-magaslatán-levő fejlesztő helyett. Bazaar people, you rock!)

What happens :

Brightness changing seems broken on my MSI wind U 100.

First in GDM it starts flashing for a good 30 seconds and then the same problem happened when the Gnome session begins.

Whenever I try to manually change the brightness a bit too fast (using the sliders or the keyboard) it start flashing again.

Megjegyzem maga a hiba is röhejes. Régen legalább rendes hibák voltak: kernel panic, vagy szimplán nem működött a billentyűzet, öszeszakadt a nyelvi támogatás, ilyesmi. De hogy villog a képernyő? LOL, ez 2009. Csak persze félek, hogy nem tesz jót a háttérfényforrásnak (háttérfény-forrás? háttér-fényforrás?) ez a villogtatás.

A Netbook Remix, és a Karmic a fentiektől eltekintve egyébként tetszik: valamivel jobb lett az out-of-the-box power management (netbooknál ez fontos), és bírom ezt a Netbook Launchert, konkrétan le is csökkentettem a desktopjaim számát 6-ról 4-re, mert a ‘Launcher kb. kivált 2 desktopot.

Update: Időközben észrevettem, hogy se a webkamera, se az USB nem működik a gépen. A webcam még hagyján (bár most pl. azt se tudom megnézni, hogy fogyasztja-e az akksit vagy nem), de az USB sem, COME ON. Ez lenne egy stabil Ubuntu release? A post hivatalosan megkapta a “seggszag” taget is.

4 hozzászólás “Ubuntu Kaotic Kooch (aka. Karmic Koala) upgrade vs. MSI Wind.” bejegyzéshez

  1. Hát sajnos ez ilyen, nagyon mentségül nem lehet semmit sem felhozni, hisz az elsők között voltam akik ezt a hibát észlelték és jelentették(még az első alphak idején).

    Ez az egész megkérdőlejezi a nem-LTS kiadások stabilitását, mert tudtak erről a hibáról már a kiadás előtt, mégis kiadták így a Koalát, ez most nem jelenti azt, hogy minden bug miat el kellene tolják a kiadást, de ez több termék szériára vonatkozott és olyan termék szériákra ráadásul, amiknél nagy valószínüséggel akarna az ember Ubuntu-t használni, hisz netbookok.

    De ha ki is adták így hibásan, legalább egy vagy 2 hét alatt valami updateen keresztül javíthatták volna, de még a mai napig nem létezik erre semmiféle javítás, ez az igazán elszomorító.

    Én ennek ellenére használom a Karmic-ot, de a jövőben lehet hogy csak LTS-ekre fogok fríssiteni, mert ugy látom hogy az LTS közötti kiadásoknak nagyon romló félben van a minőségük.

    Azt is olvastam hogy az egyik planet.ubuntu.com írásban mit gondol az egyik ott regisztrált ember a dologról, de gyenge kifogásnak tartom, jobb lenne ha elfogadnák a kritikát ahelyett hogy kikerüljék.

  2. kollégám asus eee nemtudommennyin is hasonlókat tapasztal :(
    van most, 2009 végén _igazán_ jó OS a piacon?

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.