Ubuntu Kaotic Kooch (aka. Karmic Koala) upgrade vs. MSI Wind.

Előrebocsátom, hogy 2 gépből 1-en gond nélkül frissült az Ubuntu Jerky Jizz-ről Kaotic Kooch-ra. A Wind viszont úgyjárt, ami végül egy Netbook Remix installba torkollt — ami szintén nem működik rendesen. (“Rendesen”, meaning out of the box, dirt hackek és workaroundok nélkül. És természetesen “egyelőre”, mert gondolom, hogy azért így release után majd’ 1 hónappal azért csak kijavítják már.)

Az alábbi bugreport összefoglalja a frusztrációt: nem működik -> leszarják -> többen szólnak, hogy nem működik -> leszarják, de be is szólnak, hogy miért reportolják ennyien -> kiadnak egy fixet -> ami nem működik -> de azért a ticketet lezárják -> stb. (Legyünk igazságosak: látszik a nyílt fejlesztési modell előnye is: a kommentek között szép számmal vannak workaround megoldások, az is lehet, hogy valaki márbeposztolta a végleges megoldást a nem-a-helyzet-magaslatán-levő fejlesztő helyett. Bazaar people, you rock!)

What happens :

Brightness changing seems broken on my MSI wind U 100.

First in GDM it starts flashing for a good 30 seconds and then the same problem happened when the Gnome session begins.

Whenever I try to manually change the brightness a bit too fast (using the sliders or the keyboard) it start flashing again.

Megjegyzem maga a hiba is röhejes. Régen legalább rendes hibák voltak: kernel panic, vagy szimplán nem működött a billentyűzet, öszeszakadt a nyelvi támogatás, ilyesmi. De hogy villog a képernyő? LOL, ez 2009. Csak persze félek, hogy nem tesz jót a háttérfényforrásnak (háttérfény-forrás? háttér-fényforrás?) ez a villogtatás.

A Netbook Remix, és a Karmic a fentiektől eltekintve egyébként tetszik: valamivel jobb lett az out-of-the-box power management (netbooknál ez fontos), és bírom ezt a Netbook Launchert, konkrétan le is csökkentettem a desktopjaim számát 6-ról 4-re, mert a ‘Launcher kb. kivált 2 desktopot.

Update: Időközben észrevettem, hogy se a webkamera, se az USB nem működik a gépen. A webcam még hagyján (bár most pl. azt se tudom megnézni, hogy fogyasztja-e az akksit vagy nem), de az USB sem, COME ON. Ez lenne egy stabil Ubuntu release? A post hivatalosan megkapta a “seggszag” taget is.

4 hozzászólás “Ubuntu Kaotic Kooch (aka. Karmic Koala) upgrade vs. MSI Wind.” bejegyzéshez

 1. Antal István Miklós szerint:

  Hát sajnos ez ilyen, nagyon mentségül nem lehet semmit sem felhozni, hisz az elsők között voltam akik ezt a hibát észlelték és jelentették(még az első alphak idején).

  Ez az egész megkérdőlejezi a nem-LTS kiadások stabilitását, mert tudtak erről a hibáról már a kiadás előtt, mégis kiadták így a Koalát, ez most nem jelenti azt, hogy minden bug miat el kellene tolják a kiadást, de ez több termék szériára vonatkozott és olyan termék szériákra ráadásul, amiknél nagy valószínüséggel akarna az ember Ubuntu-t használni, hisz netbookok.

  De ha ki is adták így hibásan, legalább egy vagy 2 hét alatt valami updateen keresztül javíthatták volna, de még a mai napig nem létezik erre semmiféle javítás, ez az igazán elszomorító.

  Én ennek ellenére használom a Karmic-ot, de a jövőben lehet hogy csak LTS-ekre fogok fríssiteni, mert ugy látom hogy az LTS közötti kiadásoknak nagyon romló félben van a minőségük.

  Azt is olvastam hogy az egyik planet.ubuntu.com írásban mit gondol az egyik ott regisztrált ember a dologról, de gyenge kifogásnak tartom, jobb lenne ha elfogadnák a kritikát ahelyett hogy kikerüljék.

 2. dx szerint:

  kollégám asus eee nemtudommennyin is hasonlókat tapasztal :(
  van most, 2009 végén _igazán_ jó OS a piacon?

 3. lipilee szerint:

  @dx
  van: mindenből az előző :)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.