Haborus sorozatok mostanaban.

Kollegialis ajanlas folytan a kozelmultban megneztuk — mit megneztuk, vegigtoltuk a Band of Brothers cimu HBO minisorozatot: Steven Spielberg es Tom Hanks grundoltak a projektet meg a Ryan kozlegeny forgatasa idejen es velhetoen kellekeivel, hogy bemutassak egy katonai alakulat (Lucky Company) utjat Normandiatol Ausztriaig a masodik vilaghaboruban.

A sorozat zsenialis, talan 9/10 pont, nincs benne az a patetikus vatta ami a Spielberg filmek sajatja, foleg azert, mert igaz a sztori: minden resz azzal kezdodik, hogy a valodi katonak (70-80 eves papperek) meselnek.

Miutan vegigneztuk, rovid hezitalas (es egy elhibazott kitero a Spartacus sorozat u300-koppintas vilagaba, brr) utan belecsaptunk es vegigneztuk a “Band of Brothers Pacific Edition”-t, ami egyszeruen csak a The Pacific cimmel fut, es a USMC 1st Division kalandjait dolgozza fel. Jo sorozat ez is, bar a kronologia kevesbe tettenerheto — ezt Tom Hanks potolja, aki a reszek elejen felolvassa a vonatkozo reszt a tortenelemkonyvbol. Nyilvan egy 2 honapos utkozetet nehezebb elcsipni egy reszben, marpedig ilyenbol sok volt, nem beszelve arrol, hogy a Pacific hadszinter csatainak nagy resze a vizen zajlott, amit ugye tengereszgyalogos szemszogbol nehez kovetni…
Amit viszont sikerult elkapni, az a hadszinter brutalitasa: a fanatizalt japan katonak, a dzsungel, az idojaras. Igy aztan ez a sorozat, bar latszatra kevesbe koherens mint a BoB, sokkal brutalisabb.

Mivel ez mobilpost, deeplinkeket nem adok, az infokat tessek megnezni imdb-n. Jo sorozatok, na.

2 hozzászólás “Haborus sorozatok mostanaban.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.