Szombati szalmaság – széljegyzet.

Szalma vagyok (gyerekekkel persze), Jul kiment 3 napra (kettő és fél) Amszterdamba. Kihasználom az időt, rezsiszámlákat rakok rendbe, közben Pringles-t zabálok teával, később talán odáig fajul a buli hogy megiszom az egy doboz alkoholmentes Gössert ami a hűtőben van.

A natúr Pringles-t bírom egyébként, ma beugrottam a Hűvösvölgyi-Nagykovácsi utak kereszteződésében levő MOL kútra virágföldért meg tőzegért, ha már ott voltam, vettem egy natúrt, meg egy paprikást, meg ha már ott voltam, két doboz “eredeti recept” vaníliás karikát (csomó helyen csak a rémes tejcsokibevonatos van, miért).

Virágföld (rendes) meg tőzeg persze nem volt a kúton (pedig szokott lenni), de persze ki az a hülye akinek nemzeti ünnepen, esőben, 102 km/h szélben jut eszébe kertészkedni.

És ha már ott voltam, fúj(at)tam 1,1 bart az Erdész lassúdefektes (==hetente kell fújni) kerekébe (2,1 barig), egyre égetőbb egy szervíz, a jobb hátsó izzó kiégett és nem lehet kapni sehol (hiánygazdaság), és valahogy “leült” a kocsi segge mintha, meg hát olajcsere. Meg a defekt, de ha már leszedik a kereket, akkor (reportedly) a féket is átnézik, ami lehet hogy fékcserével fog járni, elvégre az is 12 éves már. Kiégett a légkondi admin panel egyik háttérvilágító izzója is, öreg autónál már ilyen is van.

A paprikás Pringles egyébént a sátán műve, annyira szar, hogy majdnem meg se bontottam a natúrt, pedig azt bírom egyébként. Mindjárt el is fogy.

Az a Káosz Professzor taktikám mostanában, hogy a Hivataloknak (most pl. gépjárműadó beszedési számla, meg valami késedelmi pótlék számla) 1-1 forintokkal többet utalok el — élvezettel képzelem el ahogy megakaszt ez mindenféle elkúrt processzeket, átvezetni képtelenek, akár évekig akkumulálódik az összeg, és aztán egyszer 200 forintért kiküldenek nekem egy utalványt mondjuk 30 forintról. Az ötletet egyébként a Generali Providencia Biztosító adta, akik levélben, papíron tájékoztattak arról még tavaly decemberben, hogy a Cascóm idén 18502 forintról literally 18503 forintra nőtt — talán még okokat is soroltak, hogy miért!

Az Unicredit (lakáshitelem) pedig múlt hónapban egy hirtelen ötlettől vezérelve küldött egy levelet, hogy (megint kapaszkodj meg) hibát vétettek valami kezelési költség számításnál, úgyhogy itt van negyvenezer forint jóváírás, bocsánatot kérnek. That’s a first, azt hiszem. Ezzel persze elérték hogy megkavarodott az adminisztrációm, most akkor még mindig valahogy tízezer forint túlfizetésben vagyok, bogozhatom ki hogy akkor mikor és mennyivel kezdjem újra az automatizált utalást. Persze soha rosszabb adminisztrációs overhead-et!

Elfogyott a Pringles. (A natúr persze, nem az a botrányos paprikás.)

2 hozzászólás “Szombati szalmaság – széljegyzet.” bejegyzéshez

  1. Évek óta küldözget az AVH 225 Ft tartozásról levelet. Befizetési csekket nem, azt külön igényelnem kéne. (Levél, persze, pénzért, ajánlva 400 Ft?). Mivel pótlólagos adófizetési kötelezettségem nincs, nem tudom mihez hozzácsapni sem. Ezért aztán arról is küldenek levelet, hogy az 1%-os rendelkezésemet törvényesen nem tudták teljesíteni, adótartozás miatt. Erre megy ki a játék. Eddig természetben ledolgoztam a kedvezményezettnek (VMG), de ezután mi lesz?
    A féket meg ne használd annyit. Az ellensúlyokat se. (Nagyban is így van.)

  2. Nincs is jobb, mint éjszakába nyúlóan rezsiszámlákat rendezni és keresni a 21 forintos hiányt, ami utána rávilágít az óbazmeg-mi-ez-a-negyvenezer forint típusú kérdésekre, hogy aztán a session végére kijöjjön a rikonszilijésön és elöntsön a “na most végre átlátom a pénzügyeim” kellemes illúziója. Aztán az első report generálásakor lefagy a GnuCash, utána adatvisszaállítás, majd az egészet hagyva a picsába Reddit olvasás vagy pornó.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.