Templom eladó.

Hétvégi bringázásom (ami egyúttal a szezon első bringázása volt!) Muidenbe vitt. (Aztán Weespbe, Driemondba, és Diemenbe.) Itt található a fenti szépség. Kívülről csak egy puritán templomnak tűnik, de nem az: ez itt egy lakóház, ami régen templom volt. A házat épp a Sotheby’s-en árulják, telefonon lehet árat kérni. Nem kértem, tartok tőle, hogy kicsit északra van az én költségvetésemtől. (Tippre 5-6 millió EUR körül, de lehet hogy több.)

Viszont érdemes megnézni az inhabitat cikkét a házról, mert ott egyesül az élvezhető webdesign a Sotheby’s-en egyébként megtalálható fotókkal. A fotókat pedig nagyon érdemes megnézni, nagyon (nagyon) jó ízléssel nyúltak hozzá a százéves templomépülethez.

Én annyit tudok hozzátenni, hogy ebben a házban is átlagemberek laknak, láttam őket épp, amikor arra voltam.

Miután jól megcsodáltam az épületet, továbbmentem Weesp felé, ami Noord-Holland tartomány egyik kis ékszerdobozkája, a Nieuwe Waterlinie (tudod, a Holland Maginot-vonal) része, nagyon cuki központtal, kis erőddel, ami előtt stílszerűen egy teljesen átlag lakóház áll, mert miért pont ott ne állna:

És nem maradhat ki az újszerű állapotban levő későgótikus (15. századi) templom sem.

Ha Amszterdamban jársz és van egy (vagy fél) napod bringázni, erre érdemes elugrani egy koffie verkeerd-re, az egész út gyönyörű, főleg ha a Provincialeweg felé kerülsz.