Travellog: Olaszország 2021.

Mi Olaszban voltunk, es ti?

Nyaralsunk elso etapjakent egy hetet toltunk all inclusiveban a Lago Trasimeno mellett, Umbria es Toscana hataran, az umbriai (“umbr”) oldalon.
Nyaralasos thread. Image

Eloszor is: repules Covid idejen. Nekem es Julnak mar megvan az EU vaccinatiebewijs, a gyerekeknek viszont kellett a 48 oranal nem regebbi (negativ…) PCR teszt. Ez Hollandiaban ingyenes, es tolunk ~2km-re volt is egy tesztelohely.
A tesztet, oltasi utlevelet SEHOL nem kertek, nem ellenoriztek😳🧐
Repulo (KLM romai jarata) kb fullra volt tomve, de egyebkent minden rendben ment.
Berauto: VW T-Roc (szerintem 1.2 TFSI-t, erotlen kis csokkerka), mit mondjak, utana jol esett visszaulni a sajat V60-ba ;)
A legidegesitobb a savelhagyasjelzo/kovetotempomat megvalositas volt, amit teljesen osszemostak a media vezerlessel, kis is kapcsoltam a francba.
Olasz medenceparti divat: teljesen egyertelmuen latszik a medenceparton hogy ki olasz, ki turista. Aki olasz, speedoban feszit. A turista swimming shortban vagy miben. Uszosapi kotelezo volt, de csak annak akinek van haja ;) Image
Covid vs .it: nagyon komolyan van veve a szajmaszk, gyerekeken is, nincs antimasker bullshit. Ami meg meglepobb: social distancing is. Ha folyoson, lepcson szembejon az olasz, visszahatral es talal egy beugrot ahol be tudja tartani a min 1 m-t. Ez, pont olaszoktol, elkepeszto.
Nincs gond az angollal, videken se. Nem perfekt, de megert, megertem. Magyar turizmus take notice part 26373
Kaja: nyilvan ott is jo ahol nem jo, ahol meg kozepesen jo, ott nagyon jo. Arak nyugat-europaiak, sima 2 fogasos pizzavacsi 70-80 eur. Glutenmentes opcio siman van pizzabol is, tesztabol is.
Kozlekedes egesz jo. Romaban bereltunk autot, onnan vezettunk fel a Lago Trasimenohoz, teljesen managelheto volt forgalmilag, nincs kaosz. Roma belvaros is elviselheto, sokkal jobb mint pl. Parizs.
Hazarepulon valaki Maniac Mansiont jatszott a telefonjan valaki ScummVM emulatorban, a flight attendantnak pedig egy proper regi szamologepes CASIO oraja volt. In contrast, a repulo egy vadiuj Boeing 737-800 volt, szoval atlagban jok vagyunk.
(Forras: Twitter thread.)