Hollandia

Lipilee Hollandiaországban, avagy Hollandia a csodák csodája, avagy Lipilee esete Hollandiával, Lippilin és a hollandlámpás, szóval hollandiai kalandok és posztok gyűjteménye.

Szubkutánozó majom, ott mászik a falon.

TIL: amikor a szubkutánodat (G-CSF, more info here) beadod, előtte bizonyosodj meg róla, hogy az injekció átlátszó része (ami arra hivatott hogy megbizonyosodj, nem egy eret találtál el) matchel a beadóka átlátszó részével. Ellenkező esetben a lábadba szúrt injekciót kell majd odaforgatnod heló.

Tudom, mert kipróbáltam.

Tovább is van >>

Kemó hivatalosan megkezdve.

Az előbb bevettem az első 8 bogyót (4 Prednisolon és 4 Procarbazine), úgyhogy hivatalosan is megkezdtem a kemoterápiát. 12:45-kor kapom az első adag infúziót, meg megbeszéljük a többi (számos) gyógyszer szedési módját (ütemét, really).

Tegnap esti állás szerint 75,4 kiló vagyok, ami ahhoz képest, hogy az elmúlt napok brutális éjszakai izzadásokkal teltek (ie. ki vagyok száradva mint a fene), igen jó érték, megkockáztatom, hogy ha erre sikerül helyreálltani a vízháztartásomat, akár 77-78 kiló is lehetek.

A Prednisolontól pedig sokat várok ezen a téren, B tünetek szempontjából állítólag ez ilyen IDDQD cucc, és 1-2 napon belül azt a másodlagos tünetet is megszünteti, ami nem is volt.

A végére itt van nektek egy dinamikusan sportos Beton:

IMG_20150510_181553

Tovább is van >>

#lazgate status: pénteki rossz hírek.

Tegnap elsirattuk leendő gyermekeinket. Kiderült, hogy hiába mászkáltam a Fertility Clinicre prezervációs célból, a 2+ hónap 40 fokos láz megtette a hatását, és már most nemzőképtelen vagyok. (A kemó után ugyebár jó eséllyel mindenki az.) Pár napja (szerda óta) már fel voltunk erre készülve, még azt is megbeszéltük, hogy emiatt (hogy ti. mászkálás a fertility clinicre) a kezelést nem fogjuk elhalasztani (mert minek — előtte jobban már nem leszek), szóval hogy ha úgy alakul, akkor benyeljük a keserű pirulát, a gyógyulás (mielőbbi megkezdése) fontosabb. Ezzel együtt nem állítom, hogy nem csapott nagyon pofán az, amikor konkrétan megmondták, és hirtelen szembesültünk a dolog visszafordíthatatlanságával. Azt hiszem engem még jobban megviselt, mint Julit, elvégre a férfiasságom egy része volt ez, vagy mi.

Úgyhogy a tegnap ezzel telt, meg lázzal, egymás vígasztalásával.

(Mára átfordítottam a dolgot, bekonfigoltam a médiacenter új hangkártyáját (majd külön poszt), rendbe tettem a hangrendszer setupot, vezetékeket (amennyire lehet — még nem végleges a tévé helye), kitakarítottam a tévé meg a vezetékek környékét, jó kis meló volt, de most jól szól a médiacenter. Majd külön poszt.)

Tovább is van >>

#lazgate status 2015-05-07. Jövő hétfőtől kezelés!

  • PET/CT – ✓
  • Szívvizsgálat – ✓
  • Tüdővizsgálat – ✓
  • Fertility clinic #1 – ✓
  • Fertility clinic #2 – ✓
  • Fertility clinic #3
  • Pszicho #1 – ✓
  • Dagcentrum bejárás – ✓
  • GO/NOGO a dokival – ✓
  • Első kezelés

Minden eredményem fasza (vagyis nincs a kezelést kizáró eredmény), hétfőtől koktélparti minden 1, 2, 3, 8-adik napon! Ma gyakorlatilag egész nap kórházaztunk, tüdő (kapacitás: 7,8 liter, kezelés előtt), doki meeting és dagcentrum megtekintés, aztán gyógyszertár — ennek idővonzatát egyáltalán ne becsüljük le! Egyrészt a gyógyszertárak hollandiában lassúak (említettem volt), másrészt annyi gyógyszert kaptam, hogy egy ponton komolyan felmerült bennem hogy csak tolják ki az egyik tárolószekrényt és írják rá a felső sorra hogy első hét, a másodikra, hogy második, és így tovább.

Utána beültünk egy rapid randira Jullal a Grand Café de Bosbaan-ba, kávé, süti, ebből megpróbálunk rendszert csinálni. Este ilyen szar kilátás van a kávézóból:

 

(A képet persze megint loptam, innen.)

 

Tovább is van >>