Nobuntu.

Szóval az van, hogy ha legközelebb azt hallod a számból, hogy “megyek Ubuntut telepíteni”, akkor valami kemény tárggyal bassz rá a fejemre, mert tuti, hogy meghülyültem. Közben emlékeztess a mai postomra.

Nem tudom, Franknek hogy települ gond nélkül, nálam borul az egész mindig: ugye a “rendes” install kiesik a RAID miatt, marad a debootstrap, és onnantól aztán probléma probléma hátán: a kurva Postfix, a rohadék GRUB, you name it. És a vége persze az, hogy 2-3-4 óra szopás után (ez olyan 1,5-2 full Debian install nekem) van egy rendszer, ami több sebből vérzik, cserébe viszont nem is bootol, mert se lilo, se GRUB.

A laptopomon az Arch nagyon szépen teljesít, szerveren úgyis mindig Debian Stable – akkor meg mi a túrós picsát szenvedek én Ubuntuval, eh?!

7 hozzászólás “Nobuntu.” bejegyzéshez

 1. drojid szerint:

  …tehát?
  Sejtem én persze a logikus végkifejletet, de szeretném Tőled hallani :-)

 2. lipilee szerint:

  ja igen, ezt tényleg akartam írni. a tanulság az, hogy az új laptopomon (majd amikor lesz) tutira Arch fog rombolni. mert gyors és innentől nem akarok alább adni a 686-ra fordított rendszerből :)

 3. tamas szerint:

  hasznalnal inkabb gentoot ;]

 4. lipilee szerint:

  áh, félek, hogy kidurrannak a kondik a gépben :)

 5. darthwalk szerint:

  akkor nekem miért reklámozod az ubuntut? :))

 6. lipilee szerint:

  mert a tapasztalat azt mutatja, hogy csak nekem van problémám az Ubuntuval. de komolyan, kérdezz meg bárkit. szerintem az Ubuntusok beletettek valami gátat, hogy ha a lee próbálja feltenni, akkor ne tudja.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.