Nobuntu.

Szóval az van, hogy ha legközelebb azt hallod a számból, hogy „megyek Ubuntut telepíteni”, akkor valami kemény tárggyal bassz rá a fejemre, mert tuti, hogy meghülyültem. Közben emlékeztess a mai postomra.

Nem tudom, Franknek hogy települ gond nélkül, nálam borul az egész mindig: ugye a „rendes” install kiesik a RAID miatt, marad a debootstrap, és onnantól aztán probléma probléma hátán: a kurva Postfix, a rohadék GRUB, you name it. És a vége persze az, hogy 2-3-4 óra szopás után (ez olyan 1,5-2 full Debian install nekem) van egy rendszer, ami több sebből vérzik, cserébe viszont nem is bootol, mert se lilo, se GRUB.

A laptopomon az Arch nagyon szépen teljesít, szerveren úgyis mindig Debian Stable – akkor meg mi a túrós picsát szenvedek én Ubuntuval, eh?!

7 hozzászólás “Nobuntu.” bejegyzéshez

  1. …tehát?
    Sejtem én persze a logikus végkifejletet, de szeretném Tőled hallani :-)

  2. ja igen, ezt tényleg akartam írni. a tanulság az, hogy az új laptopomon (majd amikor lesz) tutira Arch fog rombolni. mert gyors és innentől nem akarok alább adni a 686-ra fordított rendszerből :)

  3. mert a tapasztalat azt mutatja, hogy csak nekem van problémám az Ubuntuval. de komolyan, kérdezz meg bárkit. szerintem az Ubuntusok beletettek valami gátat, hogy ha a lee próbálja feltenni, akkor ne tudja.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.