Opera Mini 4 Beta + BlackBerry gyorsteszt: no go.

Az Opera 4 betával sikerült eddig nem tapasztalt mélységekbe vinni a usability-t az Operás mérnököknek. Oké, hogy béta, de attól tartok, hogy egyszerűen csak nem tekintik a BlackBerry-t platformnak, és ezért nem is koncentrálnak az onnan szerezhető market share-re. (Ellenpéldaként a kiváló Google Maps Mobile-t tudnám ismét felhozni: így kell ma mobil alkalmazást írni!)

Az alkalmazás nem a 3.x-re, hanem külön új alkalmazásként települ fel a BlackBerryre. A régi zavaró funkciók megmaradtak: a megfelelő menü, a menüben funkció kiválasztása, a textboxban default nagybetűzés (usernév/jelszó párosoknál kellemes), de most belépett még az is, hogy almenübe nem tudsz a trackwheellel belépni. Tehát a menüben navigálás így néz ki: trackwheel görget, funkció kiválaszt, majd space, hogy lenyomd. Kényelmetlen.

Ha a bétaság azt is jelenti, hogy az eddiginél gyakrabban fagy le (eddig se volt ritka), akkor eleve kiesett, de ezt egyelőre nem tesszük fel.

Előny viszont, hogy kezel végre frame-eket, tudom nézni a webmailemet, és dühöngeni közben a menük lehetetlenségén. És bár nem próbáltam, fogadok, hogy a cache kezelése még most is sokkal jobb, mint a BlackBerry Browser-é, ezért aztán sikerült dilemmába borítani engem, hogy most szopjak a lassú, frame-eket, szabványokat nem túl jól kezelő de nagyon könnyen használható, vagy a szar, de gyors és oldalakat jól megjelenítő Opera Minivel.

Inkább Google Sightseeing-elek helyette.

2 hozzászólás “Opera Mini 4 Beta + BlackBerry gyorsteszt: no go.” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.