Viddler.

Kobak bloggerkollega mutatta meg nekem tegnap a Viddler-t, és nem tudok egy okot se, hogy miért ne pakolnám át a videóimat ide:

  • Jobb minőségű, mint a Youtube: egyszerűen jobb minőségben tömörítenek, vagy a Viddleres majmok (highly trained monkeys) jobban értenek az ffmpeg opcióihoz, de a különbség szembetűnő. Kobak csinált egy tesztet, itt megnézed.
  • Nagyobb felbontású: Ahogy most elnézem, 540×405 (ez is kb. olyan szintű standard, mint a Youtube-on a kevéssé ismeretes default, a 450×338), de mindenképpen jobb, mint amiket eddig láttam.
  • Nagyobb feltölthető file: 500 MB a megengedett, szemben a Youtube 100 megájával. Csókolom, 2007, ember a holdon, 100 mega?

Szóval Viddler projekt indul, regisztráció folyamatban (lol):

viddler reg

Egy szó az EyeSpot-ról, a régi favoritról. A true 320×240 (nagyon kicsi!), az időnként törött tagging és a permanensen (igaz, csak kicsit) törött feltöltőfelület nem kompenzál a videoszerkesztés lehetőségéért. Ráadásul Avidemux alatt az alapvető szerkesztési feladatokat el tudom látni, ha szükséges, így aztán EyeSpot valószínűleg kiesik.

Update: Egyelőre se flash felületen, se a fapadoson nem tudok feltölteni, folyton errort dob. Nem csüggedek. (De, kicsit.)

2 hozzászólás “Viddler.” bejegyzéshez

  1. Hmmm, nekem eddig nem volt ilyen. Szólj Colinnak. Ő a fő PR ember, s teljesen közvetlen, korrekt, segítőkész. Adok mailt hozzá.

  2. Szia Lipi! Én tudok egyetlen egy okot, hogy miért mégse Viddler: akadozva játsza le a videót a gépemen, pont az ilyen jobb felbontású és jobb tömörítésű videókat. Tudom, tudom, csókolom, 2007, ember a holdon, 867 megahertz! Frissítenem kéne :) Ha valakinek kedve szottyanna összedobni nekem egy jobb konfigot és azt hozzámvágni… lipinél a címem!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.