USA: rendőrállam.

Kb. fél órája ecseteltem Zsolonak, hogy mennyire közel áll az USA a rendőrállam státuszhoz, erre tessék. Találd ki, hol vezetik be az alábbit:

Potential Neighborhood Safety Zones must be approved by the Chief of Police, and will be in effect for a maximum of 10 days. Public safety checks will be established along the main thoroughfares of the established neighborhoods. Anyone driving into a designated area may be asked to show valid identification with a home address in that neighborhood, or to provide an explanation for entering the NSZ, such as attending church, a doctor’s appointment or visiting friends or relatives. Pedestrians will not be subject to the public safety checks.

A legjobb szöveg mégis ez:

“The Neighborhood Safety Zones is just another tool MPD will employ to stop crime before it happens. The Neighborhood Safety Zone initiative will help residents terrorized by violent crime to take back their neighborhoods,” said Chief Lanier.

Mintha az utóbbi évek egyik utopisztikus akciófilmjéből ollózták volna ki, Minority Report, Judge Dredd, ilyesmi.

A megfejtés egyébként: Washington D.C.

Ezek után rinyáljon valaki a magyar rendőrállamról, ahol megvernek, ha felgyújtasz egy középületet, vagy molotov-koktélt dobálsz – hah, azok az ultraliberális magyar zsaruk!

(Persze ilyen névvel, hogy Trinidad, sejthető, hogy alátámasztható okuk van rá. Viszont innen már csak egy lépés, hogy az adott körzetben lakókat egyszercsak nem engedik ki, megfelelő indok hiányában természetesen. Úgyis csak bűnözni mennek.)

2 hozzászólás “USA: rendőrállam.” bejegyzéshez

  1. Hehe. A fenti hozzaszolast bar nem ertem, de az amcsik meg orultek. Es mivel tobb amcsi klienssel dolgoztam mar az elmjult evekben free-de-lancelot-er-knet, es beszelgettem veluk ilyesmikrol is, en ezt nem ertem. Nagyvarosok igen, de kisebb helyek meg nem. Es nekem pl. a rocky mountains, meg egy csomo mas hely is tetszik ott. silicon valley nem, mert rossz hiret hallottam hogy tul sok arrafele az indian(-ai). No mindegy. Rendorallam vagy sem, azert nem kene tulzasba vinniuk..

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.