Lippai v2 status.

(Ez a post két napja íródott, de lehet, hogy 3 — szerdán, na…)

Az utóbbi időben kifelé csönd volt, inkább költözéseket blogolgattam, pedig folyik ám a projekt! Pl. a gyerek nő-növekedik, minimum. Csak hogy később emlékezzek, here is a list:

  • Először is, készülnek a heti hasfotók. (Haha, Heti Has, újságcím-candidate.) Egyszer megmondták nekünk, hogy csütörtök a hét-fordulónap, úgyhogy azt próbáljuk tartani, de van, hogy csak pénteken sikerül — végülis mindegy.
  • Mennek (bár sajnos nem minden nap) az esti éneklések: származzon a kiscsajnak valami előnye is a két énekes szülőből, ne csak a Mozart- és Bárdos Lajos-próbák megpróbáltatásai.
  • Járunk babaügyi felkészítő agytágítóra a Szent Imre kórházba, ami tegnap lelkesítően izgalmas volt. Talán az izgalmas nem jó kifejezés, de lelkesítő volt, és jó — rálátást kapunk a szülés folyamatára (nagyon más, amikor egy szülészorvos mondja el úgy, hogy tudod hogy a te gyerekedről van szó!), és főleg a hozzáállásukra, amiről annyit tudok elmondani, hogy vakon megbízom ebben az orvosgárdában. Jó ez, na. (Csomóan jegyzeteltek, mi nem. Rosszak vagyunk?)
  • Folyik a babaágy és hasonlók válogatása, de külső megfigyelők lépten-nyomon észrevételezik, hogy késésben vagyunk. Nekünk nem tűnik úgy.
  • Ma reggel pedig nevemre vettem a gyerekemet, vagyis elintéztük az apasági nyilatkozatot. Mostantól csak bíróságon támadhatnám meg a tényt, de nem tervezem… Érdekesség, hogy az önkormányzati ügyintéző elmondása szerint az emberek nagy része nem túl vidáman megy apasági nyilatkozatot tenni — akkor minek vállalnak be gyereket?… Másrészről a XII. kerületi önkormányzat ügyfélszolgálata szuperjól szolgáltat, legközelebb is csak oda. Ha már ott voltunk, elhoztuk az Erdész törzskönyvét is, kb. 5 perc alatt megvolt.

6 hozzászólás “Lippai v2 status.” bejegyzéshez

  1. Januártól az új törvény szerint az anykönyvi kivonathoz a kedvesednek nyilatkoznia kell arról hogy nem él mással együtt. (velem történt márciusban)

  2. Ez arra vonatkozott hogy nem elég az apasági nyilatkozat.

  3. Na de Lipi, tényleg annak kéne örülni, hogy egy fél napot elvesznek az ember életéből, hogy lepapírozzuk a porontyot? Elvárnám, hogy jöjjön ki aktatáskával a kórházba, és ott írjam alá két helyen, és pásszé.

  4. will, nem tilos am elvenni felesegul se a gyereked anyjat, akkor nem kell fel napot elvesztegetni a gyerek lepapirozasaval

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.