Lippai v2 status.

(Ez a post két napja íródott, de lehet, hogy 3 — szerdán, na…)

Az utóbbi időben kifelé csönd volt, inkább költözéseket blogolgattam, pedig folyik ám a projekt! Pl. a gyerek nő-növekedik, minimum. Csak hogy később emlékezzek, here is a list:

 • Először is, készülnek a heti hasfotók. (Haha, Heti Has, újságcím-candidate.) Egyszer megmondták nekünk, hogy csütörtök a hét-fordulónap, úgyhogy azt próbáljuk tartani, de van, hogy csak pénteken sikerül — végülis mindegy.
 • Mennek (bár sajnos nem minden nap) az esti éneklések: származzon a kiscsajnak valami előnye is a két énekes szülőből, ne csak a Mozart- és Bárdos Lajos-próbák megpróbáltatásai.
 • Járunk babaügyi felkészítő agytágítóra a Szent Imre kórházba, ami tegnap lelkesítően izgalmas volt. Talán az izgalmas nem jó kifejezés, de lelkesítő volt, és jó — rálátást kapunk a szülés folyamatára (nagyon más, amikor egy szülészorvos mondja el úgy, hogy tudod hogy a te gyerekedről van szó!), és főleg a hozzáállásukra, amiről annyit tudok elmondani, hogy vakon megbízom ebben az orvosgárdában. Jó ez, na. (Csomóan jegyzeteltek, mi nem. Rosszak vagyunk?)
 • Folyik a babaágy és hasonlók válogatása, de külső megfigyelők lépten-nyomon észrevételezik, hogy késésben vagyunk. Nekünk nem tűnik úgy.
 • Ma reggel pedig nevemre vettem a gyerekemet, vagyis elintéztük az apasági nyilatkozatot. Mostantól csak bíróságon támadhatnám meg a tényt, de nem tervezem… Érdekesség, hogy az önkormányzati ügyintéző elmondása szerint az emberek nagy része nem túl vidáman megy apasági nyilatkozatot tenni — akkor minek vállalnak be gyereket?… Másrészről a XII. kerületi önkormányzat ügyfélszolgálata szuperjól szolgáltat, legközelebb is csak oda. Ha már ott voltunk, elhoztuk az Erdész törzskönyvét is, kb. 5 perc alatt megvolt.

6 hozzászólás “Lippai v2 status.” bejegyzéshez

 1. John Carter szerint:

  Januártól az új törvény szerint az anykönyvi kivonathoz a kedvesednek nyilatkoznia kell arról hogy nem él mással együtt. (velem történt márciusban)

 2. John Carter szerint:

  Ez arra vonatkozott hogy nem elég az apasági nyilatkozat.

 3. lipilee szerint:

  @John Carter
  jaja köszi, közben mi is beleszaladtunk… még szerencse, hogy időben nekiestünk a folyamatnak! :)

 4. will szerint:

  Na de Lipi, tényleg annak kéne örülni, hogy egy fél napot elvesznek az ember életéből, hogy lepapírozzuk a porontyot? Elvárnám, hogy jöjjön ki aktatáskával a kórházba, és ott írjam alá két helyen, és pásszé.

 5. r- szerint:

  will, nem tilos am elvenni felesegul se a gyereked anyjat, akkor nem kell fel napot elvesztegetni a gyerek lepapirozasaval

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.