Szent Imre orvosai.

Egy gyors megjegyzés a szerdaihoz.

Tegnap artikulálódott bennünk, hogy mi tetszik annyira a szentimrés orvosok/bábák hozzáállásában: sokszor hangoztatják, hogy a szülést ők élettani folyamatnak tekintik, ezért amíg csak lehet, hagyják a természetet, hogy tegye a dolgát. Nincs default oxitocin, nincs anyuka kérésére császár, nincs ész nélküli gátmetszés. A szülés levezetésekor a gyerek érdekei érvényesülnek, tehát ha a gyerek bármilyen módon jelzi, hogy probléma van, akkor beavatkoznak.
A szülés körülményeivel pedig természetesen maximálisan kiszolgálják az anyát, ha ő kádban akar vajúdni, akkor ott fog, stb.

Megható/felemelő (nem tudom pontosan szavakba önteni) ahogy erről beszélnek.

6 hozzászólás “Szent Imre orvosai.” bejegyzéshez

  1. Szimpatikus a Szent Imre hozzáállása, nem nagyon hallottam még panaszt annak a kórháznak a szülészetére.

    Már csak a szülés utáni def. szeparációt kéne elfelejteniük, ha még nem tették meg. Nálunk a Szent Istvánban ez nagy piros pont volt.

    http://www.hazipatika.com/services/news?nid=23812

  2. Nem viszik el a babát ők se, hacsak nincs valami baj vele vagy a mamájával.

  3. Akkor ok! :)

    Persze, ha indolokolt a különválasztás az más tészta.

  4. De jó ezt “hallani”. Nem hiába választottunk mi is orvost ott 3 éve. Szombathelyről jártunk az összes vizsgálatra, majd a feleségem ott szült. Most pedig hallgatjuk a szombathelyi és környékbeli sztorikat és elképesztő…

  5. Mi is a Szent Imrében szültük mindkettőt (már ha fickó létemre beszélhetek többesszámban :), és szintén pozitívak a tapasztalatok.

  6. Na azért csak lassan a testtel, a kád meg Ikea szoba pl. csak akkor lehetséges, ha nincs ott bent már valaki más, mert hogy csak 1 ilyen van. Én 2-szer, lányom 2-szer szült ott és bár a fő, hogy szép egészséges babák sikeredtek, de azért ne éljétek bele magatokat nagyon az álomszerű és fájdalom meg minden egyéb mentes szülésbe.
    Bár ezt kívánom mamának, babának, papának. Barabás Júlia

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.