Galaxy Nexus képernyőt ragasztottam.

Imádom a Galaxy Nexusomat. Szuper eszköz, a sebessége nekem megfelelő, szerintem a 720p SAMOLED köröket ver a többi kijelzőre (emiatt nagy dilemma a Nexus 4), és további szuperlatívusz. (Azt sosem rejtettem véka alá, hogy az anyaga szappantartó és hogy a Samsung képtelen jól kinéző telefont gyártani — de szerencsére nem szexre kell, hanem telefonálni, meg Twitterezni.)

DE.

Az általam tulajdonolt példányban az előlapi kamera viszonylag hamar elkezdett porosodni. Hamar rájöttem hogy ez attól van, hogy a képernyő felső részén a Gorilla Glass elvált a képernyőtől. Nincs ennek negatív hatása magára a képernyőre (az nem kezdett el porosodni, de éppen eléggé elvált ahhoz, hogy az előlapi kamera (és ami kevésbé fájdalmas, a prox szenzor, meg a mittudoménmi ami ott van még) szívjon miatta. A hatás: egyre rosszabb előlapi fotó, tegnapra olyan szinten, hogy videochat esetén világosszürke háttér előtt sötétszürke paca vagyok.

Úgyhogy ma este fogtam magam, és megjavítottam.

Az iFixit szerint a Galaxy Nexus 6/10-es szinten szerelhető, főleg amiatt, hogy a Gorilla Glass össze van ragasztva a képernyővel (ha-ha, amikor nem válik le), és csak egyben cserélhető — vagy heat gun segítségével. Viszont ameddig nekem kellett, addig 10/10 volt (remélem holnap nem derül ki, hogy valamit nem tettem jól vissza, de hát mint tudjuk, “there is always some leftover pieces at the end”…)

Egyelőre örülök, hiszen végre megint van rendesen használható előlapi kamerám, és ha minden igaz, a porosodást is hosszú távra megoldottam. Ezt a második állítást kell még a következő 2-3 hétben verifikálni, és akkor jóság lesz.

Ja, és bár az iFixit a saját szarjaival szedi szét ezeket az eszközöket, nekem elég volt a házi órás csavarhúzó szett (-ből a legkisebb csillagcsavarhúzó), meg két gitárpengető (hard).

Update: Ma reggel nagy örömmel fotóztam is magamról egy #gpoy fotót:

gpoykitakarítottamazelőlapikamerátjee #gpoy

2 órával posztolás után még egy like sem… nem ez lesz a legnépszerűbb fotóm! (De ezt már az ellövéskor tudtam.)

2 hozzászólás “Galaxy Nexus képernyőt ragasztottam.” bejegyzéshez

  1. “szerintem a 720p SAMOLED köröket ver a többi kijelzőre”
    ezek szerint nálad nincsenek fura kékes árnyalatok a felső szélén és a fehér nem valami zöldes-sárgás-kékes maszat? én szeretem ezt a telefon, de ha a hibáit kell mondanom, akkor talán a legfőbb az, hogy a képernyő jó (használható) ugyan, de nem szép.

    1. nincsenek kékes árnyalatok, a fehér nem valami zöldes-sárgás maszat. sok helyen leírtam, a SAMOLED szerintem kontrasztban és színhűségben jobb, mint egy IPS. ja, és ami a legfontosabb (nekem): a fekete az fekete!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.