Nyaralásposzt. (Fotóposzt.)

Kiválót nyaraltunk idén (is). Összesen 25 napot voltam szabin, ami önmagában is elég jó, ebbe belefért Horvátország, Szlovénia, meg egy icipici Magyarország. És, mivel autóval mentünk, úgy bruttó 7 nap vezetés, ebből nettó 3 nap szopás.

Az útvonal nagy vonalakban ez volt:

A fő learning az, hogy a Frankfurt-München útvonalon nem autózunk, főleg akkor, amikor beindulnak a bajor szabadságolások és a bajor nemzet egy emberként beül a BMW-be és elindul délre, nyaralni. Ja, és főleg nem akkor, amikor hőhullám van, az autópályán 44 fokban üldölgélünk a dugóban, és a légkondit egy héttel korábban szereltettem (1100 euróért, ijj). Visszafelé Drezda felé kerültünk (egy kicsit), és spóroltunk időt (sokat).

Aztán az is learning volt, hogy a Wurzen-hágó bár nagyon szép, kurvameredek. Egyes helyeken 1-esben haladtunk fölfele. (Ide egyébként az autópályán levő dugó elől menekültünk.)

Aztán az is, hogy Szlovénia gyönyörű. Konkrétan ha már Wurzen-hágó, ha egyszer átjutottál, ott a Száva, ami gyönyörű — és hideg. De ott a Dráva is, amiről gondolta a franc, hogy a szlovén Alpokban ennyire gyönyörű és nagy folyó. És persze az egész szlovén Alpok maga csodálatos. És igen, erre rájöhettünk volna akkor is, amikor 400 kilométerre laktunk tőle és nem 1400-ra.

¯\_(ツ)_/¯

Az is learning (nekem legalábbis), hogy utazáshoz tökéletesen elég a 14-42 mm-es kitobi és a 150 mm-es teleobjektív. (Micro Four Thirds-ről beszélünk, szóval szorozd 2-vel a mm-eket.) Volt nálam még egy 45 mm-es f1.8 és egy fix 20 mm — egyiket se használtam egyszer se.

És mindez remek segway a fotókra — szelekció, de nem még így is rengeteg, de elrejtettem benne egy meglepetést!