Hollandia

Lipilee Hollandiaországban, avagy Hollandia a csodák csodája, avagy Lipilee esete Hollandiával, Lippilin és a hollandlámpás, szóval hollandiai kalandok és posztok gyűjteménye.

Különbözetszámla.

Megjött a Nuon éves különbözetszámla. (Nuon: fűtés-, melegvíz-, és áramszolgáltató.) Nem kevés, konkrétan kurvasok, számítottam valami ilyesmire, mert az előző lakó egyedülálló néni volt, ráadásul holland (-2 fok fűtésigény ugye), nem ment állandóan valami számítógép, nem voltak gyerekei, stb. Szóval sok, nem is tudjuk egyben kifizetni.

A különbözetszámlát emailben kaptam, PDF csatolmányként. Az emailben van egy link a weboldalra, ahonnan az összes számlát le lehet tölteni. A számlák fölött egy rövid mondat: ha túl magas a számla, kérhetsz részletfizetést. Nem 10 bekezdéses litánia, hogy a kisfaszom törvény szerint mire van jogod; ha sok, itt (link) kérhetsz részletfizetést. Ugyanez a direkt link minden egyes számla mellett.

Úgyhogy rákattintottam a linkre, és 3 lépésben online elintéztem, hogy részletekben fizessek. Ilyen a közműszolgáltatás Hollandiában.

Kontrasztként az ELMŰ új online felületén egyelőre semmit nem tudtam csinálni, az emailt amit küldtek már nagy nehezen leparsoltam, de a rendszer még mindig nem működik, úgyhogy nem tudom az otthoni lakás számláját fizetni. Gondolom ezért is én leszek a hibás, miért nem gyalogoltam be az ügyfélszolgálatra elintézni.

Tovább is van >>

Poor man Anton.

Szegény Anton de Kom, gondolta-e vajon, miközben Suriname-ben harcolt a függetlenségért és antikolonialista könyveket meg cikkeket írt, hogy a függetlenségi törekvései által szerzett népszerűsége okán egyszer majd Hollandiában teret neveznek el róla, és innentől fogva a világ csak Anton de Komplein, azaz Anton, a Relkamáló néven emlékezik majd rá?

screenshot_20151029_130158

Tovább is van >>

Cars of Holland.

Driver 1 uses Alfa Romeo 2000 on Driver 2. It’s super effective!

I see your Alfa Romeo 2000 and I raise you a 1978 SAAB 99 Turbo.

Tanulság nincs.

Tovább is van >>

Hollandse Waterlinie, a holland Maginot-vonal.

Van nekem egy beszélgetős nénim Muiderbergben (ejtsd: “mauderberghkghkghkkhgh”). A kezelésem része (úgynevezett Simonton terápia), “health plan”-t, anger managementet, ilyesmit csinálunk vele, pár hetente. Szeretek Muiderbergbe járni, végtelenül békés kisváros, régi holland házikók, kerítés nélküli kertek, helyes kis ősfás park, van saját tópartja egy jó kis kávézóval és szeles időben (szóval szinte mindig) windsurferekkel, kite surferekkel.

Tovább is van >>